top of page

Slakken, hoe kom je ervan af?


Met blote voeten over het tuinpad, in deze tijd van het jaar niet echt verstandig De slakken bekruipen de tuinpaden, eten aan de planten in de border en smullen van de moestuin. Waar komen ze toch vandaan? En…hoe kom je ervan af? Maar ze hebben ook nut!

Eén slak kan 600 eitjes per jaar produceren. Daar hebben ze geen andere slak voor nodig, want de meeste zijn tweeslachtig. Ze leggen die eitjes in groepjes van 15 tot 50 stuks in de bodem of onder plantenafval. De eitjes komen uit als het warm en vochtig is. Tijdens natte zomers kunnen er makkelijk 3 of 4 generaties slakken zijn.

Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page