top of page

Maak uw tuin zomerklaar


Nu de lente langzaamaan zijn intrede doet is het voorjaar een perfecte tijd om de tuin zomerklaar te maken. Veel mensen zijn bekend met het fenomeen winterklaar maken van de tuin, maar in het voorjaar zijn er nog voldoende klusjes te doen. Hieronder volgen enkele tips die in vrijwel iedere tuin verricht kunnen worden en die de tuin gegarandeerd ten goede komen!

Scheuren van planten Te groot geworden vaste planten of siergrassen kunnen in het voorjaar worden 'gescheurd'. Dit betekent het opsplitsen van de plant in kleinere delen om ze vervolgens weer terug te planten. Met name bij vaste planten is het slim om iedere 3 tot 4 jaar te scheuren voor het behoud van een flinke bloeikracht. Ook te groot geworden planten kunnen met deze methode worden verkleind. Daarnaast is het natuurlijk een slimme methode om zelf wat planten te vermeerderen en elders in je tuin terug te poten. Wil je toch wat andere planten kopen voor in je tuin? Tegenwoordig kun je deze ook uitstekend online bestellen, vers van de kweker en direct bij je thuisgebracht. Het verbeteren van de grond Het voorjaar is de perfecte tijd om je tuin te bemesten en hiermee de grondstructuur te verbeteren. Dit kan door middel van een (organische) meststof en/of bijvoorbeeld het strooien van compost. Met het toedienen van mestkorrels voed je de bodem met mineralen en voedingsstoffen (nitraat, kalium, fosfor, magnesium, etc.) die je planten nodig hebben om te groeien, bloeien en vitaal te blijven. Door compost te strooien en door te mengen in de bodem wordt het humusgehalte van de grond verhoogd wat uiteindelijk ten goede komt van het bodemleven en dus ook je tuinplanten! Daarnaast worden voedingsstoffen en vocht beter vastgehouden in de bodem. Een goede bodem vormt een basis van iedere tuin.

Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page