Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Slakken, hoe kom je ervan af?

June 19, 2017

 

Met blote voeten over het tuinpad, in deze tijd van het jaar niet echt verstandig  De slakken bekruipen de tuinpaden, eten aan de planten in de border en smullen van de moestuin. Waar komen ze toch vandaan? En…hoe kom je ervan af? Maar ze hebben ook nut!

 

Eén slak kan 600 eitjes per jaar produceren. Daar hebben ze geen andere slak voor nodig, want de meeste zijn tweeslachtig. Ze leggen die eitjes in groepjes van 15 tot 50 stuks in de bodem of onder plantenafval. De eitjes komen uit als het warm en vochtig is. Tijdens natte zomers kunnen er makkelijk 3 of 4 generaties slakken zijn.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - Black Circle